Arvostelu: Friction Labs -magnesium

kuva(1)Minulla hikoilee sormet. Siis oikeasti hikoilee sormet. Välillä ihan älyttömästi. Sisällä kiivetessä välillä tuntuu, että sinä aikana kun kävelee mankkauspisteeltä kiivettävän reitin juureen, niin mankka on jo hävinnyt käsistä. Lähdepä siinä sitten lipsuttelemaan reittiä ylös.

Tästä syystä johtuen olen kokeillut jos jonkinlaisia kikkakolmosta mikä auttaisi käsien hikoiluun. Olen kokeillut varmaan seitsemää eri kuivamankkaa ja useita erilaisia nestemankkoja. Antihydraliakin on tullut kokeiltua. Sekään ei tuntunut auttavan juuurikaan. Tulihan siitä mukavan paksu ja hikoilematon iho mutta heti kun nahka sormista kului hiukan niin hikoilu alkoi uudestaa. Ehkä antihydralilla pitää tehdä vielä lisää kokeiluja kun mikään muu ei tunnu auttavan.

Edellämainitusta syystä kiipeilymaailman hehkutusta osakseen saanut Friction Labs -mankka vaikutti kiinnostavalta tuotteelta. Ja totta puhuen välillä sormieni hikoilu ottaa niin kovasti päähän, että olen melkein valmis kokeilemaan mitä tahansa joka hiukankin auttaisi.

Mistä siis Friction Labsin mankasta on kysymys? Valmistaja kertoo sivuillaan, että kaikki mankka sisältää magnesiumia ja lisäksi kalsiumkarbonaattia (ns. liitutaulu liitua). Mitä enemmän magnesiumia kiipeilyyn käytettävä mankka sisältää, sitä paremmin se sitoo kosteutta itseensä eli parantaa pitoa. Kalsiumkarbonaatti taas ilmeisesti muuttu liukkaaksi ja limaiseksi kostetta kohdatessaan. Tuntuu hassulta että juuri sitä pitää sitten sekoittaa kuivaavan magnesiumkarbonaatin kanssa. Omien sanojensa mukaan FL valmistaa markkinoiden puhtainta ja näin ollen laadukkainta mankkaa. Kuva Friction Labsin sivuilta.

Chalks tested include Bison Ball, Metolius Super Chalk, Evolv, and Metolius Block

Chalks tested include Bison Ball, Metolius Super Chalk, Evolv, and Metolius Block

Käytännössä tämä tarkoittaa, että FL -mankan pitäisi pysyä käsissä kauemmin kuin tavallisen mankan. Eli mangnesiumia kuluisi vähemmän ja kädet pysyvät kuivempana. Kuulostaa hyvältä. Tuumasta toimeen ja tilaamaan.

Valittavana oli kolmea eri karkeusastetta: Unicorn Dust (hieno jauhe), Gorilla Grip (rouhetta ja palaa) ja Bam Bam (isompia paloja ja rouhetta). Itse otin gorillaa. Hieman hirvitti tavallista korkeampi hinta sillä postikuluineen hintaa 258g painavalle pussukalle tuli 37€.Mutta ehkäpä se on sen verran parempaakin. Ja niin kun sanoin, niin olen valmis kokeilemaan melkein mitä tahansa.

Paketti saapui yllättävänkin nopeasti. Mankka oli pakattu kivaan kiiltävään pussiin ja siinä oli kiva gorillan kuvakin ja kaikkea. Tuli tarraakin ja hihamerkkiä mukana. Avasin tärisevin käsin pussin ja odotin suuren valoilmiön purkautuvan pussista naamalleni kuin siinä eräässä Indiana Jonesin elokuvassa kun pahat sedät avaa kadonnutta arkkia. No, pussissa oli mankkaa. Ihan tavallisen näköistä mankkaa.

Kokeiltuani ekaa kertaa voin todeta sen olevan kyllä aika pirun hyvää mankkaa. Tuntuu huomattavan kuivemmalta omaan käteeni kuin mikään muu tähän asti kokeilemistani. Ja kyllä, se pysyy käsissä huomattavasti kauemmin kuin mikään muu kokeilemani mankka. Kokeilin FL:n tavaraa myös kiivetessä lämpimällä kesäkelillä erästä reittiä jonka kanssa olen joskus aika paljon taistellut. Uskon vilpittömästi, että lähetyksessä auttoi tämä uusi puhtaampi magnesium. Tavallinen mankka loppui käsistä ainakin kahta muuvia ennen FL:n mankkaa. Ero oli mielestäni selkeä. Kokeilin jopa laittaa toiseen käteen tavallista mankkaa ja toiseen Friction Labsin mankkaa. Ja taas tavallinen mankka kostui läpi huomattavan paljon nopeammin kuin FL:n. Koe suoritettiin siis otteisiin koskematta.

Kyllähän ne käden vieläkin hikoilee mutta tämä pysyy käsissä kyllä paremmin ja sitoo kosteutta paremmin. Hinta hieman vieläkin hirvittää mutta kuinka monta pussillista sitä mankkaa nyt oikeasti vuodessa menee? Minulla ei niin monta, että sillä olisi mitään merkitystä.

Vaikka Friction Labsin mankka on ehkä parasta mankkaa tällä hetkellä, niin ei se sitä kiipeilijän greidiä automaattisesti itsekseen nosta. Se onko FL:n mankka hintansa arvoinen saa kukin päättä itse. Ainakin minun kiipeilystä se tekee nautittavampaa. Siitä olen valmis hieman maksamaan.

P.S. Lue täältä miten saat alennusta tilatessasi Friction Labsin tuotteita.

Mainokset

3 thoughts on “Arvostelu: Friction Labs -magnesium

  1. Päivitysilmoitus: Alennusta Friction Labs -mangnesiumista | Kiipeilypäiväkirja

  2. Kattelin noita samaisia tuotteita kun Instagramissa kävivät tykkäämässä jostain boulderitägätystä kuvastain ja jäin miettimään, että mikä ero noilla kolmella on. Onko ne ihan samaa tavaraa, eri muodossa vaan? Suolaset postikulut ja tullin arvaamattomuus kyllä estää oman tilauksen valitettavasti.

    • Käsittääkseni melkolailla samaa tavaraa eri karkeuksilla. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Voit tietenkin käydä syöttämässä tilauskenttään kiipeilypaivakirja2015 ja saat 15% alennusta tai ostat itsellesi Pajalta pussin. Sielläkin sitä viimeksi käydessäni näin. Myös BK:lla näyttää olevan samaa tavaraa myynnissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s