Arvostelu: Scarpa Booster S

Scarpa Booster S

Scarpa on tunnettu paitsi ilmeisen laadukkaista tellumonoista (joista en tosin tiedä mitään) myös kiipeilykengistä. Suomeen on Scarpan kiipeilytossuja alkanut virtaamaan tasaisemmin ja tasaisemmin vuosien saatossa ja niitä saa ostettuakin jo ihan kotosuomesta paikallista yrittäjää tukien, esim Boulderkeskus. Scarpan valtteja mielestäni ovat erittäin laadukas valmistaminen sekä sportivamainen leveä lesti joka tuntuu istuvan suomalaiseen jalkaan.

Booster S:n on suunnitellut Heinz Mariacher jonka käsialaa ovat myös mm. La Sportiva Solution ja Scarpa Instinct Vs. Taitava kaveri siis kyseessä. Booster S:ää tituleerattiin jopa superkengäksi. Kuinka sitä nyt voi muka olla tilaamatta ja kokeilematta?

Ensimmäinen asia mitä kengästä huomaa on sen keveys. Yksi kenkä painaa vain vaivaiset 200g. Se on aika vähän ja sen kyllä huomaa käytössä. Kenkä on rakennettu tuntumaa ja keveyttä silmällä pitäen. Silti kyse on puhtaasta suorituskengästä.

Paksumpaa kumia on vain kengän etuosassa.

Paksumpaa kumia on vain kengän etuosassa.

Booster S on lestiltään kapeampi esim Instinct Vs:ään verrattuna.  Kenkä on erittäin agressiivinen ja voimakkaasti asymmetrinen. Isovarvas nahistetaan niin kengän kärkeen kuin vain mahdollista. Vaikka pohja on aika ohut kenkä pitää muotonsa varsin hyvin. Myös kantapää istuvuus on huippuluokkaa. Ehkä jopa parasta tähän mennessä. Tyhjiä kohtia kantapäässä ei juurikaan ole ja tuntuma on hyvä ja napakka. Tilavuudeltaan kantapää on keskivertoa pienempi. Kaksi leveää eri suuntiin kiristyvää tarranauhaa pitää kengät jalassa kuin liimattuna eikä kovissa hookeissa tarvitse pelätä kengän irtoamista.

Agressiivisestä muotoilusta huolimatta Booster S on melko mukava kenkä. Ei ehkä alkuun mutta heti kun kengät on ajettu sisään ja pehmenneet hieman. Mielestäni mukavampi kuin esim Instinct Vs tai Solution.

Booster S on aivan järkyttävän tarkka kenkä. Tuntuu ettei ole olemassa niin pientä jalkaotetta miltä ei näillä tossuilla voisi ponnistaa. Kengän tarkkuutta auttaa myös loistava tuntuma. Booster S:ää on kevennetty ja ohennettu oikeista kohdista. Kun tuntee mitä jalan alla on, niin pystyy laittamaan jalkaotteille juuri sopivasti painoa ilman että kenkä lipsuu. Huomaan luottavani jalkoihin enemmän näillä kengillä. Pohjan rakenne takaa erittäin hyvän tuntuman ja kenkä tuntuu muutenkin pehmeältä ja suorituskengäksi miellyttävältä jalassa. Hyvän tuntuman takaa verrattain tukematon jalan keskiosa sekä sopivan ohut (3,5mm) pohja . Kumiksi on valittu monessa muussakin tossussa hyväksi havaittu Vibram® XS Grip 2.

Scarpa Booster S

Booster S sopii parhaiten negatiivisille reiteille niin ulkona kuin sisällä. Suoraa seinääkin näillä voi kiivetä mutta agressiivinen suunnittelu laittaa aika paljon painetta isovarpaalle. Ei ehkä parhaat yleiskengät mutta vähänkään negalla ihan kurkot. Tarkkasilmäiset voivat bongata kengät tositoimissa erään vanhemman postaukseni videosta.

Booster S on kokona hieman pienempi kuin esim Instinct Vs. Booster S on minulla sopiva kokona 39, kun Instinct Vs on sopiva koossa 38,5.

Kenkää on tullut testattua puolisen vuotta niin ulkona kuin sisälläkin kiivetessä toisen kenkäparin ohella. Hintahan näillä on aika hirvittävä mutta kyllä sillä laatuakin saa jo aika mukavasti. Suosittelen.

Mainokset

One thought on “Arvostelu: Scarpa Booster S

  1. Päivitysilmoitus: Arvostelu: Tenaya Iati | Kiipeilypäiväkirja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s