Arvostelu: Scarpa Instinct Vs

Nyt on tullut aika antaa todellinen arvio Scarpa Instinct Vs -kengistä kunnollisen käytön jälkeen. Alkuperäisessä arvostelussa rivien välissä totesin kenkien olevan parhaat millä olen kiivennyt. Yhdeksän kuukauden intensiivisen testaamisen ja armottoman rääkkäämisen jälkeen mielipiteeni ei ole muuttunut. Nämä ovat edelleen parhaat kengät millä olen kiivennyt.

Instinct VS vaati kumminkin enemmän totuttelua kuin mikään muu omistamani kenkä. Esimerkiksi edelliseen kenkääni 5.10. Arrowheadeihin verrattuna varpaiden asento kengän sisällä on hieman agressiivisempi, mutta kumminkin mukavampi. Hankala selittää. Sanotaan vaikka näin, että nyt kun kengät ovat kunnolla ajettu sisään ja pehmenneen sopivasti, pystyn sisällä pitämään niitä tunnin yhtäjaksoisesti jalassa. Huomaan myös luottavani jalkoihini enemmän ja saavani ehkä myös enemmän voimaa jalkoihin pieniä jalkaotteita käytettäessä.

Aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsemani ongelma pienempään nilkkaluuhun painamisesta on poistuntu lähes kokonaan. Johtuuko kengän sauman pehmenemisestä vai ihon kovettumisesta sauman kohdalta? Ihan sama. Pääasia ettei enää paina ikävästi.

Kantapää on edelleen hyvin istuva. Tosin Scarpojen pehmennettyä myös kantapää on aavistuksen löystynyt. Tämä tuntuu tapahtuvan väistämättä kaikissa kengissä eikä sitä varsinaiseksi viaksi voi laskea. Ehkä mielummin kumminkin kiipeän hieman mukavimmilla kuin supertiukoilla kengillä jossa kantapää ei pussita pätkääkään. Kaikenkaikkiaan kantapää on kumminkin vieläkin hyvä. Ja varvashuukitkin ovat toimineet tosi hyvin jalkapöydän päällä olevan kumin ansiosta. Kumin reuna on kylläkin meinannut antaa hieman periksi.

Kumi on perus Vibram Xs Edge. Toimii hyvin. Kestää käyttöä. Ei valittamista. En tiedä huomaisinko eroa Vibramin Xs Grip:iin.

Scarpa Instinct Vs on laadukkaasti rakennettu kenkä joka on erittäin suorituskykyinen myös aikaa nähneenä. Aika tuo vain mukavuutta lisää jo valmiiksi suht mukavaan tossuun. Suosittelen. Ei mene rahat hukkaan. Saatan itsekin jopa ostaa seuraaviksi kengiksi samanlaiset. Mutta hei odotas vähäsen. Scarpaltahan on tullut myös uusi slipperi, Stix v2. Olisikohan se kumminkin parempi…  IMG_5966

Lenkki on tainut jäädä toistuvasti projektoidessa huukin alle.

Lenkki on tainut jäädä toistuvasti projektoidessa huukin alle.

Taitaa olla tapanani laahata jalkaa seinää pitkin.

Taitaa olla tapanani laahata jalkaa seinää pitkin.

Kumi hieman repsotta varpaiden päältä vaikka on jo kerran liimattu takaisin.

Kumi hieman repsotta varpaiden päältä vaikka on jo kerran liimattu takaisin.

Jos jollakulla on Scarpoista jotain kysyttävää, niin saapi kysyä. Vastaan mielelläni.

Mainokset

4 thoughts on “Arvostelu: Scarpa Instinct Vs

 1. Minäkin ostin taannoin Scarpan instinct vs kengät testiin. Fiilis kenkien suhteen on vielä hieman ”epäkypsä”. Kenkä on tarkka ja napakka, mutta ainakin sisäkiipeilyyn minä kaipaan kengältä enemmän tuntumaa. Myös kantapää voisi olla hieman pehmeämpää/ohuempaa gummia. Tähän tietysti vaikuttaa se, että kengät ovat vielä uudet, joten käytettynä ja pehmenneenä kenkä toimii todennäköisesti paremmin. Scarpalta toki löytynee myös pehmeämpi kenkä, eli juurikin Samin mainitsema slipperi Stix, jota en ole vielä testannut. Toiminee kuitenkin pehmeämpänä kenkänä sisällä paremmin. Odotan innolla tulevaa kesää, jotta Instinct VS:sää pääsee kokeilemaan myös ulkona, jossa uskon niiden olevan parhaimmillaan.
  Yksi ärsyttävä piirre kengistä kuitenkin löytyy: sisällä oleva ”sukka” tuntuu olevan aina enemmän tai vähemmän kurtussa tai muuten mutkalla kun kengät vetää jalkaan. Niitä saa sitten pulleyt mutkalla repiä suoraksi ennen kiipeilyä. Itse pitäisin kengästä enemmän ilman tuota kangasretaletta.

  • Totta kyllä tuo lievä tunnottomuus. Sisällä kiivetessä huomaan paljon enemmän takkailevani jalkojani ja pitää katsoa tarkemmin mihin kohtaa otetta kengän laittaa koska sitä ei välttämättä jalalla tunne samalla tavalla kuin pehmeämmillä kengillä. Ulkona en ole samaan asiaan kiinnittänyt huomiota. Ehdottomasti ulkokenkä kokemukseni mukaan. Tosin pitäähän sitä varsinkin ulkona katsoa mihin töppösen asettaa.

   Itse taas pidän kengän sisällä olevasta sukasta. Tuntuu, että osittain sen ansiosta kenkä istuukin kuin sukka. Ja mielestäni se tekee kengästä jokseenkin mukavamman pitää jalassa kun mikään sauma tai muu ruttu ei paina jalkapöytään. Tai siis heti kun on saanut sen sukan vedettyä suoraan.

   Tilaapa Tuomo teille niitä Stixejä (koko 38,5 😉 niin ihmetellään niitä sitten oikein porukalla.

   • Tänään kävin kompuroimassa kengällä ulko-olosuhteissa ja täytyy sanoa, että siellä kyllä odotukset täyttyivät! Todella toimivat popot pienilläkin listoilla.. Sisäsukan tuntumakin muuttui hieman kun jalat eivät viimassa olleet niin kostean nihkeät toisin kuin sisällä kiivetessä.

    Katsotaan otetaanko lisää Scarpaa testiin. Maahantuojan politiikka hieman hankala pienen putiikin kannalta, mutta tutkitaan asiaa..

 2. Päivitysilmoitus: Arvostelu: Tenaya Oasi | Kiipeilypäiväkirja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s