Ensimmäinen blogikirjoitukseni!

En ole ikinä kirjoittanut blogia. Enkä varsinaisesti ole kirjoittanut mitään mitä joku muu kuin opettaja olisi vaatimalla vaatinut.

Tai nyt kyllä valehtelin hieman. Aikoinaan olen yhden mielipidekirjoituksen kirjoittanut. Mieltäni painoi syvästi kun jouduin tiskaamaan perheemme astiat aina tiistaisin ja torstaisin. Mielestäni minulla olisi ollut oikeus keskittyä pelkästään mukaviin asioihin ja viis veisata kotitöistä ja muista tarpeellisista asioista mitä nyt vaan jokaisen on jossain vaiheessa opeteltava tekemään. Tämä tapahtui joskus kultaisella 90-luvulla kun olin ala-asteella kolmannella tai neljännellä luokalla. Mielipidekirjoitus oli siis äidinkielen tehtävä jonka koko luokkamme joutui suorittamaan. Periaatteessahan tämänkin siis opettaja vaati. Tehtävän antona oli myös keksiä itselle hyvä aiheeseen sopiva nimimerkki. Keskisuomalaisen julkaistua kaikki kirjoitukset yksi erottui joukosta.

Kirjoitus komeili otsikolla ”Äidit tiskaamaan” ja oli polleasti signeerattu omalla nimellä. Ilmeisesti olin niin tärkeänä aiheesta, että halusin kaikkien tietävän kuka sen oli kirjoittanut ja kenen mielipide se oli. Sanomattakin on selvää, että äitini sai kuulla asiasta työkavereiltaan. Ja minä äidiltä kotona. Tyranniksi ja lapsityövoiman käyttäjäksi äitiäni leikkisästi nimiteltiin. Ja ei auttanut kirjoitukseni. Ei loppunut tiskaaminen. Päinvastoin. No, elämä opettaa. Tai sitten ei.

Kirjoitan mielipiteitäni ja ajatuksiani taas omalla nimellä. Yritin väenvängällä keksiä jotain komeaa nimeä blogilleni joka kuvaisi hienosti harrastustani ja intohimoani sekä blogini todennäköisintä aihetta. Ei tullut mitään mieleen. Ei niin ei. Se on nyt sitten Kiipeilypäiväkirja.

Harrastan siis boulderointia. Tai ainakin useimmiten. Satunnaisesti kiipeän sporttiakin. Erittäin satunnaisesti. Viimeksi varmaan viime talvena sisällä. Trädittely ei ole koskaan tuntunut mielenkiintoiselta kaiken kaman välppäämisen takia. Jääkiipeilyä vierastan samasta syystä. Molemmat varmasti mielenkiintoisia suuntauksia ovat enkä niiden harrastajia arvostele. Päinvastoin. Itselläni ei ole riittävästi päätä, voimaa, kestävyyttä alkaa etsimään käden pumpissa sopivan kokoista kiilaa laitettavaksi johonkin pieneen halkeamaan kun edellinen varmistus on muutama metri jalkojen alapuolella.

Boulderoinnissa minua viehättää ennen kaikkea fyysinen suoritus ja se harvinainen tapahtuma kun pystyy tekemään jonkun vaativan ja raskaan liikesarjan sulavan ja jopa helpon näköisesti. Purjehtien hienoa siirtolohkaretta pitkin ylöspäin kohti toppia. Rikkoa omia rajoja ja saavuttaa jotain uutta. Onnistua siinä mikä ensi kertaa kokeillessa tuntui kertakaikkisen mahdottomalta. Liikkeen sulavuus on se mikä minua kiehtoo. Kiipeillessäni yritän lyöttäytyä itseän teknisesti taitavampien seuraan jotta pääsen seuraamaan tätä tapahtumaa myös livenä ja oppimaan heiltä uutta. Pyrin matkimaan kaiken mitä näen jotta kehittyisin itsekin yhtä hyväksi. Voimaa ei voi oppia tai kopioida. Niitä pystyn kehittämään vallan mainiosti itsekin. Tosin vähän laiskanlaisesti on se puoli sujunut. Ostin otelaudankin mutta se on kyllä ollut valitettavan vähällä käytöllä.

Postaukseni tulevat luultavimmin olemaan suurimmaksi osaksi tekemiäni videoita ja ottamiani kuvia kiipeilyn tiimoilta. Tulen kertomaan yksittäisistä kiipeilyreissuista päiväkirjanomaisesti. Saatan jopa jakaa ajatuksiani kiipeilystä yleensä sekä harjoittelustani. Aika näyttää. Ei paineita. Kirjoitan ja tallennan ajatuksia lähinnä itselleni mutta mikäli se jotain muutakin sattuu kiinnostamaan niin hienoa.

Nähdään kivillä ja keivillä.

-Sami

Ekan videon osa on jo varmaan nähnytkin. Siinä on kaksi probleemaa Marvinilta, Keljonkankaalta. Gangbangin tykkään kiivetä ”notkeasti”.

Mainokset

2 thoughts on “Ensimmäinen blogikirjoitukseni!

  1. Nice that you been coming in to the blog-world too! Nice to see you this summer and good luck with baby and everything!
    //Johan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s